انبردست


تغذیه قناری.....
تغذیه قناری
چگونه قناری خود را تغذیه کنیم
دسترسی به تغذیه بهینه برای قناری کار آسانی میباشد.در کنار آب تازه و پاکیزه،دانه ها باید ۶۰تا ۷۰درصد غذای روزانه را تشکیل دهند.۳۰تا ۴۰درصد باقیمانده باید شامل:
میوه و سبزیجات تازه;میتوانید مقدار کمی سبزیجات سمپاشی نشده و شسته شده مانند سیلور بیت(نوعی سبزیجات)،برگهای هویج،هویج پخته و یا خام بصورت رنده،فلفل دلمه،کدوی پخته،سیب زمینی شیرین،برخی انواع لوبیا،ذرت،کدو سبز،خیار،موز،سیب بدون هسته،گلابی بدون هسته،زردآلو بدون هسته،هلو بدون هسته،پرتقال،کیوی،انگور،تمشک.وقتی سبزیجات تازه در دسترس نمیباشد میتوان از مخلوط سبزیجات یخ زده استفاده نمود.سبزیجات را میتوان بصورت روزانه استفاده نمود اما میوه جات حداکثر سه بار در هفته مجاز است.توصیه میشود میزان کلم بروکلی و اسفناج کم باشد و هفته ای یک تا دوبار استفاده شود تا در جذب کلسیم تداخل ایجاد نکند.مصرف زیاد بروکلی همچنین باعث مشکلات تیروئید میشود.مراقب باشید میوه ها و سبزیجات مصرف نشده را حداکثر تا ۴ساعت از قفس خارج کنید چرا که فاسد میشوند و باعث بروز بیماریهای روده و معده میشوند.

غذاهایی که میتوانید گاهی اوقات استفاده کنید(تا ۲بار در هفته) شامل نان جو کامل(با سبوس) و نان گندم کامل که میتوانید آنرا کمی نمدار کنید، تخم مرغ آب پز که بعد از دو ساعت باید از قفس خارج شود،برنج قهوه ای پخته شده،مقدار کمی سیب زمینی آب پز و میل ورم بعنوان منبع پروتئین.
جوانه دانه ها که بصورت صحیح تهیه شده باشند.جوانه هارا حتی هنگام جوانه زدن شستشو دهید تا از رشد قارچ جلوگیری شود.تنها به میزان مصرف روزانه جوانه تهیه کنید و قبل از مصرف دوباره آنها را بشویید و جوانه های خورده نشده تا پس از ۴ساعت از قفس خارج کنید.

مکمل ها
مقداری کف دریا و زنگ معدنی(mineral bell) و همچنین صدف خرد شده در اختیار قناری قرار دهید.کف دریا و زنگ معدن کلسیم مورد نیاز قناری را تامین میکنند و صدف خرد شده از یک سو منبع کلسیم و سولفوراست و از سوی دیگر به فرایند هضم کمک میکند.ornithon نوعی مکمل دارای ویتامینها و مواد معدنی میباشد که میتوان آنرا با آب پرنده مخلوط کرد.توجه داشته باشید هرگونه آب حاوی ویتامین باید پس از ۸ساعت تعویض گردد تا باکتریها در آن رشد نکنند.همچنین از مصرف زیاد ویتامینها اجتناب کنید چرا که به همان میزان مضر است.
غذاهایی که باید از آنها اجتناب شود:انواع لبنیات به جز مقدار کمی پنیر چدار که لاکتوز ناچیزی دارد.غذاهای دارای شکر،نمک،سیب زمینی خام،پوست سیب زمینی،لوبیا قرمز،باقالی،لوبیا سفید،گریپ فروت،کاهوی زیاد،بروکسل،کلم پیچ،خردل،قارچ.
مصرف زیاد کاهو باعث بروز اسهال میشود و مصرف زیاد بعضی سبزیجات باعث کمبود ید میگردد.تحقیقات نشان داده مصرف زیاد جعفری باعث بروز بیماری خواهد شد.غذاهای و سبزیجات کنسرو شده بعلت داشتن نمک زیاد مناسب نمیباشند.
غذاهای سمی:
غذاهای مانده و فاسد،آووکادو،قسمتهای سبز سیب زمینی حتی اگر پخته باشد،برگهای بوته سیب زمینی،الکل،کافئین،شکلات،کاکائو،ریواس،برگهای بوته گوجه فرنگی،قارچ،هسته میوه جات،اسپاراگوس،تخم مرغ خام،بادمجان،همچنین مغزیجات مانده،کهنه و نم خورده.بو و دود غذاهایی که در ظروف تفلون طبخ میشود.